Kalbura bastı hamuru nasıl yapılır?
Tatlının hamurunu hazırlamak için; oda sıcaklığında bekletilmiş 125 gram tereyağı derin bir karıştırma kasesine aktarın. Üzerine 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı irmik ve 1 yemek kaşığı yoğurt ilave edip, 3,5 su bardağı unu azar azar katarak karışıma yedirin.
Irmikli kalburabastı nasıl olur?
İrmikli Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yapın. Cevizi hamura katıp yoğurun veya açıp içine koyun.
- Oval şekiller verip rendeye veya kalbura bastırıp 200 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin.
- Tatlı soğuduktan sonra sıcak şurubu üzerine dökün. Afiyet olsun.
Aug 2, 2014
Kalbura bastı nasıl olur?
Kalburabastı tarifi Nasıl yapılır?
- Şerbeti için suyu ve şekeri tencereye koyup kaynatın. …
- Hamuru için tereyağı, sıvı yağı, yumurtayı ve yoğurdu bir kaba koyup iyice karıştırın.
- Üzerine irmiği ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Karışıma azar azar un da ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
Kalbur yerine ne kullanılır?
Ancak günümüzde kalbur her evde bulunmayan bir mutfak gereci. Bu nedenle rendenin kalın tarafını ya da makarna veya salata süzmek için kullandığınız süzgecin tabanını bu iş için kullanabilirsiniz. Tatlınızın ağızda dağılması için hamuru yoğururken içine 1 kaşık kadar sirke ekleyebilirsiniz.
Kalburabastıya yumurta konur mu?
Türk mutfağının gelenekselleşmiş lezzeti kalburabastı, adını hamuru bir kalbura ya da kevgire bastırıldığı için almıştır. … Hamur için malzeme olarak margarin, un, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, kabartma tozu, ceviz içi kullanılır.
Kalburabastı yumurtasız olur mu?
Şerbetli bir tatlı tarifi arıyorsanız, bu muhteşem lezzeti mutlaka denemenizi öneririm. Yumurtasız olarak hazırladığımız için, yapacağımız kalburabastı tatlısında yumurta kokusu olma riskini sıfıra indirdik. Böylece acaba yumurta kokusu olur mu diye hiç düşünmeden rahat rahat yapabilirsiniz.
Kalburabastıya irmik konur mu?
1 çay bardağı sıvı yağ, yarım çay bardağı yoğurt ve 1 tatlı kaşığı sirke koyup, eliniz ile karıştırın. Ardından yarım çay bardağı irmik, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu ekleyip, tekrar karıştırın. … İrmikli kalburabastı tatlısının hamurunun kıvamı yumuşak bir hamur kıvamında olacaktır.