Yaklaşık bir su bardağı (150 ml) klorsuz suda dört-beş gram kurutulmuş adaçayı veya bir tatlı kaşığı taze adaçayı kısık ateşte on dakika demlenir. Günde iki-üç kez gargarası yapılır.Nov 17, 2008
Adaçayının öksürüğe faydası var mı?
Modern bitki şifacıları adaçayını öksürük, soğuk algınlığı ve bronşit için önerirler. Sıcak adaçayı çayı boğaz ağrılarına ve bademcik iltihabına iyi gelebilir. Adaçayı aynı zamanda mide ve bağırsak rahatsızlıklarına, menopoz belirtilerine ve bunamayı yavaşlatmaya da iyi gelir.
Ibrahim Saraçoğlu adaçayı Nasıl Yapılır?
Yaklaşık bir su bardağı suda bir poşet adaçayı veya bir tatlı kaşığı taze adaçayı on dakika ağzı kapalı olarak demlenir. Günde iki-üç defa gargarası yapılır. Ayrıca, beraberinde bir ay boyunca her gün bir çay bardağı adaçayı içilir.
Adaçayı gargarası nasıl yapılır?
İbrahim Saraçoğlu, adaçayı gargarası hazırlamak için şu tarifi veriyor: 1 su bardağı suyu cezveye koyun, içine 1 tatlı kaşığı taze adaçayı yahut 1 poşet adaçayı veya dört-beş gram kurutulmuş adaçayı katıp, kısık ateşte 10 dakika kaynatın. Ocaktan alıp ılımaya bırakın. Günde 2-3 kez bu suyla gargara yapmaya devam edin.
Boğaz ağrısı için adaçayı nasıl yapılır?
Kullanım Şekli: ÇAY: 1 bardak suya 1 çay kaşığı kadar adaçayı koyun ve 10 dakika bekleyin. Süzün. İçin ya da boğaz ağrısı için gargara yapın.
Adaçayı sperm öldürür mü?
Sık sık adaçayı tüketenlerin cinsel dürtüleri bastırılır. Adaçayını çok tüketen erkeklerin sperm kalitesi düşer. Adaçayının faydalarını almak isteyenler ölçülü tüketmeyi unutmamalı.
Adaçayı ve kekik birlikte içilir mı?
Bunların yanı sıra papatya, kekik ve adaçayından hazırlanan karışım çay boğaz ağrıları, ateşli soğuk algınlığı ve bademcik iltihaplarında hem çay şeklinde hem de gargara olarak tüketilebilir.
Ada çayına ne katılır?
Demlenen adaçayına eklenen bal ve limon grip ve nezle gibi soğuk algınlıklarında etkilidir. Ayrıca adaçayı yapraklarından elde edilen adaçayı elma yağı banyo suyunuza eklendiğinde vücudunuz daha kuvvetli ve dinç olur. Adaçayı elma yağı bebeklerde kullanımı da yaygın olan bir bitkisel yağdır.