Ev yapımı börek hamuru nasıl yapılır?
Unu kabın ortasında boşluk bırakacak şekilde dökün. Ardından yumurta, sıvı yağ, sirke, su ve tuz eklenerek hamur kulak memesi kıvamına gelene dek yoğrulur. Kıvamı yumuşatmak için su katılaştırmak için de un kullanabilirsiniz. Hamuru yaklaşık yarım saat yoğurduktan sonra 1 saat dinlenmeye bırakmalısınız.
Hazır yufkadan börek sosu nasıl yapılır?
Dilerseniz süt-soda-sıvı yağ- yoğurt, yoğurt-soda-sıvı yağ yumurta ya da yoğurtla sütü birlikte de kullandığınız soslar hazırlayabilirsiniz. Bu sosun içine dilerseniz sıvı yağ yerine eritilmiş tereyağı da ekleyebilirsiniz. Ardından güzelce çırpıp yufkalarınızın her katına döküp yayın.
Börek yaparken yufkaya ne sürülür?
Sütünüz yoksa yoğurt da kullanabilirsiniz. — Yufkalar arasına sürülen sosta kullanılabilecek bir diğer malzeme ise sade sodadır. Ancak yufkanın her yerine eşit derecede sürmeniz önemli bir ayrıntıdır. — Böreğin üzerinin kurumaması için yufkaların arasına sürdüğünüz yağ, süt sosunu en son böreğin üzerine de sürün.
Tepsi Böreği sosu nasıl yapılır?
Böreğin sosu için; zeytinyağı, yoğurt, süt ve yumurtayı bir kapta pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Böreğin iç harcı için; maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Yarım yağlı beyaz peyniri rendeleyip lor peyniri ve kıyılmış maydanozlarla karıştırın. Dikdörtgen bir fırın tepsisini bir parça tereyağı ile yağlayın.
Elde açma börek hamuru nasıl yapılır?
5 su bardağı unu derin bir yoğurtma kabına alın. Üstüne yumurta, tuz, mayayı ilave ederek suyu ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Gerekirse yarım bardak unu da ekleyerek yoğurun. Hamuru tezgaha alın 3-4 dakika kadar yoğurmaya devam edin.
Tepsi böreği hamuru nasıl yapılır?
Derin bir kapta 1 su bardağı su, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı zeytinyağı, ve 1 yumurtayı karıştırıyoruz. Karışıma 1 tatlı kaşığı karbonat ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karışımı pürüzsüz olana kadar iyice karıştırıyoruz. 800 – 900 gr Unu ekleyip kulak memesinden biraz yumuşak bir hamur olana kadar yoğuruyoruz.
Böreğin yumuşak olması için ne yapmalı?
Bir yumurta ve sodayı çırpın; böreğinizi fırına vermeden önce üzerine sürün. Böylece daha yumuşak ve daha az kabaran bir börek yapmış olacaksınız. Eğer yumurtanız yoksa onun yerine biraz yoğurt ve bir çorba kaşığı yağı karıştırarak böreğinizin üzerine sürebilirsiniz.