Yoğurttan lor peyniri yapılır mı?
İlk önce buzdolabınızda kalan yoğurdu suyu ile beraber bir tencereye koyun. … Suyunu tamamen çektiğinde yoğurt artık peynir kıvamına gelerek toparlanmaya başlayacaktır. Ateşten alıp tel süzgeç üzerine veya daha da iyisi bir kese içine konularak suyunun iyice süzülmesi beklenir.
Tutmayan yoğurttan lor nasıl yapılır?
Tutmayan Yoğurttan Lor Peyniri Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurt tenceresini ocağın üzerine alıp altını açıyoruz.
- Yoğurdun suyu çıkana kadar tahta kaşık ile karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz.
- Daha sonra iyice kaynayıp yoğurt tane tane lor halini alıp tencerenin üstüne çıktığında biraz daha kaynayıp tel süzgeçten süzüyoruz.
Apr 30, 2016
Yoğurdu kestirmek için ne yapmalı?
Kesik ( Yoğurt Kesiği) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurt ve suyu çalkalayıp ayran gibi yapıyoruz ocağa alıp kesilmesini bekliyoruz.
- İyice kaynayınca tane tane olduğu zaman ocağı kapatıp biraz ılındıktan sonra süzeğe koyuyoruz .
- Suyunu döküp kesiğini alıyoruz.
Apr 1, 2019
Eski yoğurttan ne yapılır?
- Naneli bir ayran hazırlayabilirsiniz.
- Evde ekmek yapmak için mayaya katabilirsiniz.
- Harika bir ekşi yoğurt çorbası yaparak değerlendirebilirsiniz.
- Su ile kaynatarak kesilmesini sağlayıp çökelek peyniri elde edebilirsiniz.
Eski yoğurttan lor nasıl yapılır?
Yapılışı:
- Pütür pütür olan yoğurdu tülbente alıyoruz ve süzüyoruz. Süzülen suyu peynir altı suyu olarak kullanabilirsiniz. …
- Tülbenti iyice sıkıyoruz ve 1 gece suyunu salması için bekletiyoruz.
- 1 gecenin sonunda lor peynirimiz hazır. …
- Afiyet olsun yavrularımıza…
Yogurttan peynir olur mu?
Evde Yoğurttan Peynir Yapımı Tarifi için İlk önce buzdolabınızda kalan yoğurdu suyu ile birlikte ocağa koyun. … Bir tutam tuz birkaç damla limon suyu ve arzuya göre bir kaşık da tereyağı ekleyin. Suyunu tamamen çektiğinde yoğurt artık peynir kıvamına gelerek toparlanmaya başlayacaktır.
Olmamış yoğurttan ne yapılır?
Tutmayan yoğurttan lor peyniri veya çökelek yapabiliriz. Baktık ki yoğurdumuz tutmadı, o zaman ocağa alalım ve kaynatmaya başlayalım. Tuzlu olsun diyorsak bir miktar tuz ekleyebiliriz. Kaynatmayı sürdürelim, bu arada pelte kıvamına gelecektir.