Yalancı dolma içi nasıl hazırlanır?
Biberlerimizin içini doldurup, domates veya biber başları ile üstlerini kapatalım. 1 yemek kaşığı salçayı, 2,5 bardak su ile karıştırıp tencerenin içine biberlerin hafif yarısı geçene kadar koyalım ve üstüne küçük tabak koyup, pişirmeye bırakalım. Yaklaşık 30 dk pişirelim (pirinçler tane tane olana kadar).
Yaprak sarmanın icine ne konur?
İç harcı için: 3adet orta boykuru soğan. 1,5su bardağıpirinç 1su bardağısıcak su. 1yemek kaşığıdolmalık fıstık.
Yarım kg üzüm yaprağına ne kadar pirinç gider?
Taze Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) kg taze asma yaprağı
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet soğan.
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- Maydanoz.
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Karabiber.
Yaprak sarması nasıl pirinçle yapılır?
Yaprak sarmasında bulgur çok tercih edilmez. Pirinçle hazırlayacağınız iç harçlarda da kırık pirinç kullanın ve pirinci mutlaka önden yıkayıp fazla suyunu süzdürün. Bu şekilde pirinçlerin sert kalmasını engellemiş olursunuz.
Yalancı biber dolması nasıl yapılır?
Alın bir derin kase, kocaman bir soğanı rondodan çekin ve içine koyun. Üzerine yıkadığınız pirinçleri ekleyin. Dolma baharatı, karabiber, nane, biraz domates sosu ya da rendesi, zeytinyağı, şeker, tuz ve dilersenız 1-2 adet limon tuzu ekleyip karıştırın. Biberlerin içine doldurun ama yarım parmak eksik koyun.
Sarma ici nasil kavrulur?
Soğanları küp küp doğrayıp sıvı yağa ekleyin. Salçayı da ekleyip birlikle harmanlayıp kavurun. Baharatları ekleyip biraz daha kavurun. Yıkanmış olan pirinçleri de ekleyip 15 dk durmadan karıştırıp kavurun.
Yaprak sarması pişerken kararmaması için ne yapılır?
Sarmalarınızın daha parlak görünmesini istiyorsanız, üstüne biraz zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Limon dilimlerini eklemek de olmazsa olmazlar arasındadır. Tüm sarmaları dizdikten sonra üzerini kapamak için tekrar kullanmadığınız yapraklardan faydalanın. Bu yöntem, sarmaların kararma ihtimalini ortadan kaldırır.