Ev usulü tavuk tantuni nasıl yapılır?
Ev Usulü Tavuk Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavukları haşlayın ve haşlandıktan sonra küçük küçük doğrayın.
- Tantuniyi yapacağınız tavayı iyice ısıtın.
- Yağ ile birlikte tüm baharatları tavaya atın ve baharatların kokusu çıktıktan sonra tavukları ekleyin.
- Tavukların dışı kızarana kadar iyice kavurun.
Tantuni baharatları nelerdir?
Tavuk Tantuni Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk göğsü (yaklaşık 500-600 gram)
- Haşlamak için su.
- Zeytinyağı
- Karabiber.
- Kimyon.
- Kırmızı toz biber ve ya pul biber (acı severler acı pul biber tercih edebilirler)
- Lavaş ekmeği (fırında yaptırdım)
Sep 8, 2014
Arda tantuni nasıl yapılır?
Tantuni Malzemeleri Etleri çok ince ve kısa şeritler halinde doğrayın, soğuk suyun içerisine alın 15-20 dakika haşlayın, süzün ve haşladığınız suyu dökmeyin. Vok tavaya sıvı yağı alıp kızdırın. Haşladığımız tantuni etlerini tavaya alıp orta kavurun. Süzdüğünüz et suyundan 2-3 yemek kaşığı tavaya ekleyin.
Gerçek tantuni nasıl yapılır?
TANTUNİ YAPILIŞI
- Dana antrikotu minik minik küpler şeklinde doğrayın.
- Etleri bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar soğuk su ilave edin.
- Antrikotları suyunu çekene kadar haşlayın.
- Orijinal tarif için sac tava kullanın. …
- Sac tavayı ocakta kızdırın.
Tavuk sosu evde nasıl yapılır?
Orta boy çukur bir kaba 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kekik, yarım çay kaşığı karabiber, 1 diş rendelenmiş sarımsak, damak tadınıza göre tuz, az miktar köri ve kimyon koyun. Hazırladığınız sosu iyice karıştırıp, içine doğradığınız tavuk etlerini ekleyin.
Evde tantuni ekmeği nasıl yapılır?
Tantuni Ve Lavaş Tarifi Nasıl Yapılır?
- Lavaş için:Maya, şeker, ılık su ve sütü koyup karıştıralım.
- Maya eridiğinde tuz ve unu azar azar ekleyelim ve yumuşacık bir hamur yoğuralım.
- Bu aşamada ele yapışmaması için son aşamada zeytinyağ ile toparlayalım.
- Üzerini streçleyip tam bir saat mayalandıralım.
Tantunide kimyon kullanılır mı?
Etler suyunu çektikten sonra sıvı yağı ekleyelim. Karabiber, pulbiber, kimyon, tuzu da ekleyelim. Etler yumuşacık olana kadar pişirin.