Muhallebi su ile nasıl yapılır?
Muhteşem Su Muhallebisi (Çok Hafif) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemeleri tencereye alıp iyice karıştırın.
- Ocağın üzerine alıp, kaynama noktasına gelene kadar, sürekli karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başladıktan sonra bir kaç dakika daha pişirip ocaktan alın.
- Su ile ıslatıp iyice süzdürdüğünüz kaselere paylaştırın.
Su ile muhallebi yapılır mı?
Öncelikle 4 su bardağı sütü 3 su bardağı su, yarım su bardağı buğday nişastası, yarım su bardağı un ve yarım su bardağı toz şekerle muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebiye suyla hafifçe ıslattığınız bir tepsiye dökün. Buzdolabında soğuttuktan sonra dilediğiniz biçimde dilimleyin.
Nişastalı muhallebi su ile yapılır mı?
Su, nişasta ve şekeri bir tencerede karıştırın. Orta ateşte kıvam alana kadar karıştırarak kaynatın. Kıvam alan muhallebiye gül suyu veya vanilyayı ekleyin. İster sıcak ister soğuk tüketebilirsiniz.
Su Muhallebisinin üstüne ne konur?
Buzdolabında soğuttuktan sonra kalıbından ters çevirerek servis tabaklarına aldığınız muhallebileri, hazırladığınız sos ya da sadece pudra şekeri ilavesiyle de farklı bir şekilde sunabilirsiniz. Su muhallebisini farklı meyve sosları ya da çikolata sos eşliğinde de servis edebilirsiniz.
Hazır sakızlı muhallebi suyla yapılır mı?
Damla Sakızlı Su Muhallebisi Tarifi Nasıl Yapılır? Nişasta, su, süt ve pudra şekerini tencereye alıp karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başlayınca dövüp toz haline getirdiğimiz damla sakızını ekleyelim. Muhallebiyi ocaktan alıp servis yapacağımız kaba boşaltalım.
Su tatlısı nasıl yapılır tarifi?
Su Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Yumurtaları ile şekeri çırp sırasıyla yoğurt, un, kabartma tozunu ile limon rendesini ekle ve çırp. Tepsiye dök 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişir. Şerbette soğuk tatlı ılıkken şerbetini dök.
Muhallebim koyu oldu ne yapmalıyım?
Bazen de muhallebiniz inanılmaz koyu bir hale gelir. Neredeyse kek kıvamında olan bu muhallebiyi açmanın yolu ise içerisine su ya da süt eklemek ve bunu yedirerek kıvamının açılmasını sağlamak. Muhallebinizi yeniden ocağa alın ve karıştırarak eski ısısına gelmesini sağlayın.