Özellikle şık ve butik hamburgercilerde karşımıza çıkan bu siyah ekmekler, içindeki aktif karbon yani kömür sayesinde bu rengi alıyorlar. Hamburger gibi insan sağlığına zararlı olduğu ısrarla söylenen bir ürünü sağlıklı hale getirme çabası gibi bakılırsa aslında pek de şaşırtıcı bir durum değil bu.26-Jan-2019
Siyah hamburger ekmeği nereden alınır?
Mürekkep Balığı mürekkebi ile renklendirdiğimiz Siyah Hamburger Ekmeklerimizi tüm Türkiye'de Metro Toptancı Marketlerde bulabilirsiniz.
Kara Ekmek nasıl yapılır?
YAPALIM
- Eski mayayı yoğurma kabına alalım.
- suyu ilave edelim.
- Yoğurarak iyice inceletelim.
- Unu ,toz mayayı,tuzu ve şekeri ilave edelim.Gevşek,ele yapışan bir hamur elde edelim.Çok yoğurmaya gerek yok.
- Yağlanmış mayalama kabında yaklaşık iki saat üzeri kapalı olarak mayalanmaya bırakalım.
Siyah hamburger ne kadar?
Hamburgerin 4,49 dolara satışa çıkacağı belirtildi. Kuro Diamond adı verilen daha büyük ve içeriği geniş hamburger ise 6,45 dolara satılacak. Bu hamburgerde ek olarak domates, mayonez ve turşu da yer alacak. Kara hamburger ilk olarak 2012'de tanıtıldı.
Karbon nereden alınır?
Aktif karbon marketlerde pek çok şekilde satılabiliyor. Sıvı, kapsül veya toz halde aktif karbon bulmak mümkün. Lakin sağlık açısından kullanımı en uygun olanları hindistancevizi kabuğu, odun veya doğal kaynaklardan elde edileni imiş. Aktif karbon eczanelerde veya e-ticaret sitelerinde de satılıyor.
Siyah hamburger ekmeği neden yapılır?
Özellikle şık ve butik hamburgercilerde karşımıza çıkan bu siyah ekmekler, içindeki aktif karbon yani kömür sayesinde bu rengi alıyorlar. Hamburger gibi insan sağlığına zararlı olduğu ısrarla söylenen bir ürünü sağlıklı hale getirme çabası gibi bakılırsa aslında pek de şaşırtıcı bir durum değil bu.
Hamburger fiyatları ne kadar?
Burger King Fiyatları
Gıda | Fiyat |
---|---|
Hamburger Menü | ₺22,50 |
Double Cheeseburger Menü | ₺28,95 |
Mega Double Cheeseburger Menü | ₺37,50 |
Triple Whopper® Menü | ₺43,50 |
Siyah ekmek neden yapilir?
Özellikle şık ve butik hamburgercilerde karşımıza çıkan bu siyah ekmekler, içindeki aktif karbon yani kömür sayesinde bu rengi alıyorlar.