Sarı kantaron otu neye iyi gelir?
İşte karşınızda sarı kantaronun faydaları: Antiseptik özellikler gösterdiğinden vücudu mikroplara karşı koruyor. İltihap önleyici etkiler göstererek vücutta oluşan iltihaplanmaların hızla iyileşmesine destek oluyor. Hücrelerin daha hızlı yenilenmesini sağladığından yaraların da hızla iyileşmesine yardımcı oluyor.
Kantaron otunun faydaları ve nasıl kullanılır?
– Hücrelerin daha hızlı şekilde yenilenmesini sağlar ve yaraları hızlıca iyileştirir. – Egzama ya da valiz gibi cilt rahatsızlıkları için oldukça etkilidir. – Çay şekilde tüketildiği zaman iştah açıcı özelliği gösterir. – Sindirim sistemini destekler ve gastrit problemine karşı önlem alır.
Sarı kantaron yağı nerelerde kullanılır?
Topikal olarak (cilde) uygulandığında, küçük yaralar, yanıklar ve cilt tahrişiyle ilişkili semptomları hafifletebilir. Mide rahatsızlıklarını önler, gastrit kaynaklı ağrıların azaltılmasında kullanılır. Sarı kantaron yağı ağrı kesici özelliği ile romatizmal ağrıyı hafifletir ve gut ve şişme sorunlarına yardımcı olur.
Kantaron çiçeği çayı ne işe yarar?
Hazmı kolaylaştırırken iştahınızın açılmasını sağlar. Ruhu sakinleştirici etkisi olduğu gibi kasları da gevşetir. Bu durumda, adet söktürücü görevi gören sarı kantaron çayı, dönemsel sancılarınızın azalmasına yardımcı olur. Sarı kantaron; baş, kas ve eklem ağrılarında hafifletici rol oynar.
Depresyon için sarı kantaron nasıl kullanılır?
Hafif şiddette depresyonda sarı kantaron otu ( St.John's wort ) kullanılmak istenmesi durumunda çay şeklinde demlenerek, günde iki fincan içilmesi önerilir. Daha fazlasında yan etki gösterebilir.
Sarı kantaron zehirli mi?
En sık yan etkileri ağızda kuruluk, baş ağrısı, kabızlık, çarpıntı, terleme ve mide bulantısıdır. Serotonin arttırıcı etkisi hipertansiyon ve ciddi pulmoner hipertansiyona yol açabilir. Bu nedenle tansiyon hastalarının kullanması sakıncalıdır.
Sarı kantaron bitkisi nerelerde yetişir?
Sarı kantaron otu, Balkanlar ve Avrupa şehirlerinde yetiştirildiği gibi ülkemizde de yaygın bir şekilde bulunmaktadır. En çok da Kazdağları ve Ege bölgemizdeki tarlalarda, yol ve orman kenarlarında rastlanır ve buralarda kolayca yetiştirilir.