İç harcı için ince kıyılmış soğanı bol yağda kavurup salça ekliyoruz. Pirinç bulgur ve baharat ilave edip azıcık kavuruyor ve 1 su bardağı kadar kaynar su katıyoruz. Kısık ateşte suyunu çekince altını söndürüp kıyılmış nane ve maydanoz katıp karıştırıyoruz. Biraz ılıyınca sarma işlemine geçilebilir.Jun 8, 2016
Etsiz yaprak sarma nasıl yapılır?
Etsiz Yaprak Sarmanın Yapılışı
- Bir tencerede kaynayan suya yapraklarımızı atıyoruz. …
- Pirincimizi yıkayıp derin bir kaseye alıyoruz. …
- Sarmayı yapacağımız tencerenin dibine yaprakların sap kısımlarını ve biraz yaprak dizebiliriz.
- Yaprakları sararken parlak kısımları dışa gelecek şekilde iç harcını ekleyip sarıyoruz.
Sarma dolma içi nasıl hazırlanır?
ZEYTİNYAĞLI SARMA İÇİ NASIL YAPILIR? Zeytinyağını tencerede ısıtıp yemeklik doğradığınız soğanları içine ekleyin ve kavurun. Domates rendesini de suyunu çekene kadar kavurduktan sonra pirinci, şekeri ve tuzu ilave edin. İçine bir çay bardağı ılık su ekleyip pirinçler suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Evde sarma nasıl yapılır?
Öncelikle salamura yapraklar 2-3 dakika sıcak suda bekletilir, yıkanır ve süzgece alınır. Geniş bir kabın içerisine soğanlar rendelenir üzerine zeytinyağı dökülür. Pirinç yıkanarak kabın içerisine eklenir. Yaprağın geniş kısmına iç harçtan konulur ve rulo gibi iki yanlardan kapatarak sarılır.
Kıymalı yaprak sarması tarifi nasıl yapılır?
Sarmanın iç harcını hazırlamak için; kuru soğanı rendeledikten sonra derin bir karıştırma kabına alın. Bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürdüğünüz pirinç ve orta yağlı kıymayı katın. İncecik kıydığınız maydanoz, karabiber ve tuzu ilave edin.
Sarma içi nasıl hazırlanır Kıymasız?
TARİFİ – NASIL YAPILIR ? : Zeytinyağı koyduğumuz tencerede ince doğranmış soğanı ve sarımsağı kavuruyoruz. Salça ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Yıkanmış pirinci ekleyip karıştırıyoruz. Yarım su bardağı su koyup, kaynayınca tencerenin altını kapatıyoruz.
Difrizden çıkan yaprak sarması nasil pişirilir?
Yaprak sarmanızın buzları çözülünce, bir tencereye dizin. Tencerenizdeki sarmaların üstüne ılık su ekleyin. Ilık suyla beraber zeytinyağı da koyup pişirmeye geçin. Sarmayı pişirmeden evvel ılık su koymanız, güzel bir tat verecek ve pişme sırasında dağılmasına engel olacaktır.
En güzel dolma içi nasıl hazırlanır?
Maydanozu da ince ince kıyın. Sarımsak, soğan, domates, pirinç, kıyma, ayçiçeği yağı, maydanoz, domates ve biber salçası, nane, kırmızı pul biber, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu geniş bir kapta karıştırın. Hazırladığınız harcı hem dolma, hem de sarma tariflerinde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.