En yumuşak poğaça hamuru nasıl yapılır?
2 yumurta akı, 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt, 3 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket toz maya ekleyin ve güzelce karıştırın. Karışıma 8 çay bardağı un ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırıp elinizle biraz yoğurun. Tam bu aşamada 75 gram yumuşak tereyağ ekleyip yoğurmaya devam edin.
Pamuk poğaça hamuru nasıl yapılır?
Yapılışı:
- Öncelikle büyük bir kaba 3 su bardağı kadar unu alın. İnstant maya kullanacaksanız bu aşamada una karıştırın. …
- Muhtemelen un az gelecektir. …
- Hamurun üzerini kapatın ve yarım saat ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. …
- Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş, susam, çörekotu vb. serpip 180ºC'de ısıtılmış fırına verin.
Pofuduk poğaça nasıl yapılır tarif?
Tepside Pofuduk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kasede ılık süt, maya ve şekeri karıştırın ve 5 dakika bekletin.
- Üzerine ılık su, sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip güzelce karıştırın.
- Son olarak un ve tuzunu ilave edip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun.
Poğaçanın yumuşak olması için ne yapmak gerekir?
Mayalı poğaçalarda kullanılan mayanın türü ne olursa olsun bir süre hamurun bekletilmesi önerilmektedir. Kuru ve yaş maya ile hazırlanan hamur, güzelce yoğurma işleminden geçtikten sonra en az 30 dakika bekletilmeli. Bekleyen hamur, daha çok kabarır ve fırından çıkan poğaçaların uzun süre yumuşak olmasını sağlar.
Hamurum Kabarmadi ne yapmaliyim?
Kabarmayan Hamur Nasıl Düzeltilir?
- Sıcaklık: Kabarmayan hamuru düzeltmek için uygulayabileceğiniz ilk adım, sıcaklığı arttırmaktır. …
- Maya eklemek: Sıcak ortam işe yaramadıysa, yeni bir maya paketi açın. …
- Un eklemek: Hamurun az yoğrulması, kabarmasını önleyen nedenlerden biridir.
Mayalı poğaça hamuru nasıl yapılır?
Mayalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1 su bardağı ılık su ve 1 su bardağı ılık sütü geniş bir karıştırma kabına alın. …
- Maya tamamen eridikten sonra 1 su bardağı sıvı yağ , 1 adet yumurta ve 2 çay kaşığı tuzu ekleyin.
- Unu azar azar ekleyip hamuru toparlanana kadar yoğurmaya başlayın.
Poğaça hamuru nasıl yapılır?
Poğaçalık Hamur Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kabin içine sütü suyu koyup ılıtıyoruz.
- İçine şekeri koyup karıştırıyoruz ve mayamızı koyup üzerine bir kapak kapatıyoruz.
- 5 veya 10 dakika bekletip maya köpük köpük olunca kullanacağız.
- Derin bir kabin içine un, yumurta beyazı, ve tuzumuzu koyuyoruz.