Orjinal maklube nasıl yapılır?
Patlıcanlar alacalı soyulup yuvarlak kesilip kızartılır. Soğan ay şekli kesilip tavada biraz çevrilip üstüne ya tavuk göğüs ,kuşbaşı yada kuzu kuşbaşı eklenip tuzlanarak kavrulur. Tencerenin dibine bir sıra yuvarlak kesilmiş domates dizilir. Üzerine kavrulmuş etler dizilir.
Maklube nasıl yapılır?
Maklube Yemeği Nasıl Yapılır?
- Eti küçük parçalar halinde kesip tavada kavurun. …
- Tuz ve karabiber ile tatlandırın. …
- Soğanı halka şeklinde doğrayıp tencereye dizin. …
- Pirinci yıkayın. …
- Tuz serpiştirip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. …
- Tencereyi servis tabağına ters çevirip 5 dakika bekletin.
Maklube nasıl yapılır içindekiler neler katılır?
Malzemeler
- 600 gr kuşbaşı et,
- 2 su bardağı garnitür,
- 1 adet soğan,
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ,
- 2 su bardağı pirinç,
- 2 yemek kaşığı tereyağ,
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
- Tuz,
Maklube nasıl servis edilir?
Bir tencereye en alta etler konulup düzlenir. Üzerine kızartılmış patates ve en üste de pilav konularak düzeltilir. Düz yuvarlak büyük bir servis tabağına ya da tepsiye ters çevrilir. Kenarlarına salata ve yoğurt konularak servis edilir.
Fırında maklube nasıl yapılır?
Fırın tepsisine alarak fırında yumuşayana kadar pişiriyoruz.Sebzelerimiz kavrulduktan sonra yıkanmış olan pirinçlerimizi ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.Pirinçlerimiz de kavrulduktan sonra, tuz, kara biber ekleyerek 2 su bardağı su, 2 su bardağı et suyu koyduktan sonra suyunu çekene kadar daha pişiriyoruz. 10 dakika …
Maklubeye hangi baharatlar konur?
Maklube Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr kuşbaşı dana eti.
- 1 adet soğan.
- 1 adet sarımsak.
- 1 adet patates.
- 2 kase pirinç
- 1 kaşık tereyağı
- tuz, karabiber, kırmızı biber.
Oct 11, 2009
Maklube yemeğinin yanına ne gider?
Bir de maklube genellikle etrafında salata ve yoğurtla servis edilir. Ancak yemeğin tüketildiği sırada ortaya hoş görüntüler çıkmadığı için salatayı ayrı servis edip yoğurt yerine ayran tercih ettim.