Kapuska ya sarımsak konur mu?
Lahanaları ince ince kıyın; domatesleri soyun ve rendeleyin. Sarımsakları ezin; soğanları da yemeklik doğrayın. Bir tencerede zeytinyağını kızdırıp soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsakları ve kıymayı da ekleyip rengi dönene kadar karıştırarak pişirin.
Lahana etli kapuska nasıl yapılır?
Etli Kapuska Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Lahanaları belli bir irilikte doğrayın.
- Etimizi tencereye koyup, suyunu çekene kadar pişirin.
- Doğranmış soğan ekleyip kavurun.
- Yağını, salça ve baharatları da ekleyip kavurun.
- Doğranmış lahanaları ekleyip, karıştırın.
Kapuska ya pirinç konur mu?
Doğramış olduğunuz lahanayı da ilave ederek lahanalar suyunu çekene kadar kavurun. … Lahanalar iyice kavrulduktan sonra pirinci, sıcak suda ezmiş olduğunuz salçayı, tuzu ve lahanaların üzerine gelecek kadar sıcak suyu ilave ederek tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte aralıklı zamanlarda kontrol ederek pişirin.
Kapuskanın yanına ne iyi gider?
Kapuska Yemeği Yanına Ne Gider?
- Kapuska yemeğinizin yanında, bulgur pilavı yapabilirsiniz.
- Makarnayı da kapuska yemeği ile birlikte tercih edebilirsiniz.
- Kapuska yemeğinizin yanına, çorba olarak yayla çorbası yapabilirsiniz.
- Turşu da bu yemeğin yanına çok yakışacaktır.
Kapuska malzemeleri nelerdir?
Kapuska Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1/4adet orta boylahana.
- 300gramkıyma.
- 1adetkuru soğan.
- 1yemek kaşığıdomates salçası
- 1yemek kaşığıtereyağı
- 2su bardağısıcak su.
- 1çay kaşığıkırmızı toz biber.
14-Nov-2018
Kapuska nereye ait?
Kapuska, özellikle Karadeniz yöresinde pek çok farklı tarifin ana malzemesi olan lahananın en hafif ve besleyici halidir. Aslen Rus-Slavik kökenli bir yemek olan kapuska, lahana ve et ile yapılan bir tencere yemeğidir.
Etsız kapuska yemeği nasıl yapılır?
Etsiz kapuska tarifi Nasıl yapılır?
- Tereyağını tencereye koyun ve üzerine sıvı yağı ekleyin. Soğanı ve domates salçasını sırayla kavurun. …
- İlk 15 dakika kendi suyunu çekerek pişmesine izin verin. Daha sonra 3 su bardağı kaynar su ekleyin. …
- 20-25 dakika daha kısık ateşte pişirin ve kapuska yemeğiniz hazır.
25-Feb-2021