Börek hamuru nasıl hazırlanır?
Unu kabın ortasında boşluk bırakacak şekilde dökün. Ardından yumurta, sıvı yağ, sirke, su ve tuz eklenerek hamur kulak memesi kıvamına gelene dek yoğrulur. Kıvamı yumuşatmak için su katılaştırmak için de un kullanabilirsiniz. Hamuru yaklaşık yarım saat yoğurduktan sonra 1 saat dinlenmeye bırakmalısınız.
Börek hamuru için ne lazım?
Malzemeler:
- 1 adet yumurta.
- 1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
- 1 tutam tuz.
- 1 paket kabartma tozu.
- 1 su bardağı su.
- 3,5 su bardağı un.
- toparlamak için bir miktar daha un.
23-May-2020
Yumuşak börek hamuru nasıl yapılır?
Un, su, tuz, daha yumuşak olmasını sağlamak için yoğurt ya da süt. Bu hamurlarda maya ya da kabartma tozu kullanmanıza gerek yok. Tarifinizde belirtilmemişse ilave etmeden tam kıvamında bir hamur elde edebilirsiniz. Özellikle incecik açmak için börekler için özel üretilmiş unları kullanmanızı öneririz.
Mayalı börek hamuru nasıl yapılır?
Mayalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kaba unu, tuzu, mayayı katıp sıcak suyu kontrollü ilave ederek ele yapışan hamur yoğrulur.
- Yarım saat mayalanması beklenirken ıspanağı yıkayıp kıyalım.
- Kıymış olduğumuz ıspanağa peynir istenilen kadar sıvı yağ konur.
- Mayalanan hamur tezgaha un serpelenip hamur toparlanır .
Tepsi böreği hamuru nasıl yapılır?
Derin bir kapta 1 su bardağı su, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı zeytinyağı, ve 1 yumurtayı karıştırıyoruz. Karışıma 1 tatlı kaşığı karbonat ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karışımı pürüzsüz olana kadar iyice karıştırıyoruz. 800 – 900 gr Unu ekleyip kulak memesinden biraz yumuşak bir hamur olana kadar yoğuruyoruz.
Böreklik yufka hamuru nasıl yapılır?
Böreklik Yufka Nasıl Yapılır?
- Unu bir kaba eleyin. Ayrı bir kapta yumurta, süt, sıvıyağ, yoğurt, karbonat ve sirkeyi çırpma teli ile çırpın.
- Unun ortasını havuz gibi açın. …
- Hazırladığınız hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortamda 20 dakika bekletin.
- Bezelere ayırın.
10-May-2021
Börek hamuru nasıl kolay açılır?
Eğer börek hamuru açıyorsanız hamurun içine birkaç damla limon sıkarsanız daha ince açılmasını sağlayacaktır. Börek açıyorsanız her açmada un serpmeyin ve hamur bezelerinin üzerini kurumaması için bir örtüyle örtün. Baklava hamuru açıyorsanız açarken un yerine buğday nişastası kullanmanız doğru olacaktır.