Ege bölgesinde en çok ne yetişir?
Ege Bölgesi'nde Hangi Tarım Ürünleri Yetiştirilir? Ege bölgesinde pek çok farklı tarım ürünü yetiştirildiğini söyleyebiliriz. Bölgede en çok yetiştirilen ürünler ise incir, zeytin, tütün, haşhaş, pamuk, üzüm, anason denilebilir.
Ege bölgesinde hangi meyve ve sebze yetişir?
Güney Ege Bölgesi incir, kestane ve zeytin üretiminde ülkenin lider bölgesidir. Bu meyvelerin yanı sıra üzüm, nar, turunç, badem, elma, mandalina ve portakal üretiminde de çok önemli bir yere sahiptir.
Ege bölgesinde yetiştirilen tarım ürünleri nelerdir?
Ege Bölgesinde Tarım Bölgede yetiştirilen ürünlerin başında incir, zeytin, tütün, haşhaş, pamuk, üzüm ve anason gelir. İncir ve zeytin üretiminin % 70'ten fazlasını, tütünün yarısından fazlasını ve üzüm üretiminin yarıya yakınını bu bölge sağlar.
Akdeniz bölgesinde en çok ne yetişir?
Türkiye pamuk üretiminin %41, gül ve gül yaprağı üretiminin %100, muz üretiminin %100, turunçgillerin %89, yer fıstığı üretiminin % 90, soya üretiminin %91, karpuz üretiminin %29, domates üretimini…
Ege Bölgesinde Hangi meyve sebze yetişir?
Bölgenin sebze üretiminde önemli bir yeri vardır. Domates, biber, patlıcan, patates, salata, kereviz, pırasa, başlıcalarıdır.
Ege bölgesinde yetiştirilen hayvanlar nelerdir?
Ege Bölgesi'ne özgü canlılar şu şekildedir:
- Kazdağı göknarı
- Midilli atları
- Tiftik keçisi.
- Kıl keçisi.
- Kişniş
- Köremen.
- Kuş gözü
- Ebe gömeci.
Ege Bölgesinde yer altı kaynakları nelerdir?
Öne çıkan bu madenler ve kaynakların yanında bakır, kurşun, çinko, boksit, demir, altın, dolomit, kükürt ve zımpara gibi maden yatakları ve zuhurları da bölgede mevcuttur (ÇOB, 2007, 2008,2009; MTA, 2010). Bu kapsamda değerlendirildiğinde bölge maden potansiyeli bakımından oldukça zengindir.