Beyaz ekmek, makarna, pirinç, mısır, mısır gevreği, şekerli gıdalar yerine meyve, sebze, tam tahıl, kuru baklagiller (fasulye, nohut, bezelye ve mercimek) ve düşük yağ içeren süt ürünleri gibi sağlıklı karbonhidratlar tercih edilmelidir.07-Oct-2015
Şeker hastaları ne yemeli ne yememeli liste?
Şeker hastalarının yememesi gerekenler aşağıdaki gibidir:
- Bal, marmelat, dondurma, reçel, pekmez, kremşanti.
- Tereyağı, margarin.
- Sığır eti, sucuk, sosis, yüksek yağ oranına sahip süt ürünleri.
- Kuruyemiş gibi yüksek tuzlu gıdalar.
- Hazır çorbalar, çikolatalar, bulyonlar, bisküviler.
- Hamur işi yiyecekler.
- Alkollü içecekler.
25-Apr-2021
Şeker hastaları diyeti nasıl olmalı?
Glisemik indeksi düşük besinler tüketilmelidir. Beyaz ekmek yerine tam buğday ve çavdarlı ekmek, beyaz pirinç yerine bulgur veya kepekli makarna tüketilmelidir. Her öğününde tam buğday ekmeği ve salata tüketimine özen göstermelidir. Tereyağı, kızartılmış besinler ve basit şeker içeriği olan besinlerden uzak durmalıdır.
Şeker hastaları nasıl hızlı kilo verir?
Şeker hastaları nasıl kilo verir?
- Birinci kural: Öğün düzeni. …
- Diyabet tabağı modelini uygulayın. …
- Glisemik indeksi yüksek gıdaları tercih etmeyin. …
- Karbonhidrat kaynağı olarak tam tahıllı ekmek tercih edin. …
- Meyvenizi tek başına tüketmeyin. …
- Doymuş ve trans yağlara dikkat! …
- Fiziksel aktivitenizi artırın.
29-Dec-2020
Tip 2 diyabet ne yemeli ne yememeli?
Tip 2 Diyabet ve Sağlıklı Beslenme
Besin | Ölçü | Miktar |
---|---|---|
Patates | 1 küçük boy | 90 g |
Kuru baklagiller (nohut, kuru fasulye, mercimek, vb.) | 4 yemek kaşığı | 100 g |
Bezelye | 4 yemek kaşığı | 100 g |
Elma | 1 küçük boy | 100 g |
Şeker hastalığı olanlar kahvaltıda ne yemeli?
Kahvaltıda protein kaynağı olarak peynir ve yumurta, elzem yağ asitleri içeren yağlı tohumlardan ceviz, badem, fındık ve zeytin mutlaka tercih edilmeli. Hem vitamin-mineral ihtiyacını karşılamak, hem de lif miktarını arttırmak için bol yeşillik türleri ve meyve tüketmek de büyük önem taşıyor.
Şeker hastalığı hangi meyve yemeli?
Diyabet Hastaları Hangi Meyvelerden, Meyve Sularından – Sebzelerden, Sebze Sularından Tüketebilir? Armut, havuç, kiraz, greyfurt, elma, portakal, erik, şeftali gibi meyve – sebze ve sularını posalarını da tüketmek kaydı ile ve onlara biçilen sınır çerçevesinde tüketebilir.
Şeker hastaları ara öğünlerde ne yemeli?
Bu tür besinleri tüketmek, hem kan şekerinin aşırı yükselmesine hem de vücut ağırlığında artışa neden olacaktır. Ara öğünlerde kek, bisküvi, çikolata ve gazlı içecekler yerine taze sebze-meyveler, küçük sandviçler, galeta, grisini ile süt, yoğurt, ayran gibi besinlerden seçilebilir.