Antioksidan özellikleri bakımından zengin olarak serbest radikallere karşı savaşmaya yardım eder böylece erken yaşlanmayı önler. Çiya tohumu kalsiyum ve magnezyum, protein ve fosfor gibi kemiklerinizin kırılgan hale gelmesini önleyebilen ve kemik erimesi riskini azaltan diğer birçok besin maddesi bakımından zengindir.
Chia tohumu yoğurtla nasıl tüketilmeli?
Bütün malzemeleri yoğurdun içerisinde karıştırıp 2-3 saat buzdolabında bekletebilirsiniz. Buzdolabında bekletilip chia tohumlarının hacmi arttıktan sonra 1 hafta akşam öğünü yerine tüketebilirsiniz.
Chia tohumunun zararları var mıdır?
– Chia tohumunun aşırı tüketilmesi halinde yan etkiler olarak kabızlık, ishal ve şişkinlik gibi durumlar yaşanabilir. – Chia tohumu yüksek derecede omega 3 içerdiği için kanın incelmesine neden olabilir. Bu gibi durumda da düşük tansiyon sorunu ortaya çıkar.
Chia Tohumu Nasıl Kullanılır?
Chia tohumu genellikle çiğ olarak tüketilir. En yaygın kullanım şekli yulaf ezmesi, yoğurt, salata, smoothie ve meyve karışımları gibi gıdalara eklenmesi şeklindedir. Çiğ olarak baharat gibi farklı yemeklere eklenerek de kullanılabilir. Chia tohumuna çorba ve soslarda da yer verebilirsiniz.
Ciya tohumunun faydaları nelerdir?
-İçerdiği triptofan adlı aminoasit, tokluk hissi sağlar, uykuyu düzenler ve psikolojik olarak da daha iyi hissetmenizi sağlar. -Chia tohumu aynı zamanda iyi kolesterolü arttırırken LDL ve trigliseriti düşürür. -İçerdiği yüksek lif oranı sayesinde sindirim sisteminin de dostu olan Chia tohumları, kabızlık gibi sorunları …
Chia tohumu yoğurtla yenilir mi?
Chia tohumu genellikle çiğ olarak tüketilir. Salataya, yoğurda, çorbalara, pişireceğiniz ekmeklere hamur işlerine, ve smoothie'lere ekleyip doğrudan tüketebilirsiniz.
Chia tohumu 1 ayda kaç kilo verdirir?
Sonuçları sizi oldukça şaşırtacak. Bu diyet ile bir hafta da 10 kilo veren de var bir ayda 20 kilo veren de. Chia diyetini bol su ve yoğurt ile tükkettiğinizde verdiğiniz kilo artıyor.
Chia tohumunu kimler yiyemez?
Aşağıda bildirilen kişilerin chia kullanması önerilmez;
- Hamile ve emziren kadınlar.
- Midesi hassas olan kişiler.
- Kan sulandırıcı ilaç kullananlar.
- Yüksek tansiyon hastalar.
- Yutma güçlüğü sorunu yaşayanlar.
- Düşük tansiyon sorunu yaşayanlar.
- Alerjik bünyeli, alerji oranı yüksek kişiler.