Hangi yemek hangi yöreye ait?
Türkiye'yi Baştan Aşağı Gezmeye Sebep, Az Bilinen 24 Yöresel…
- Bursa'nın cennet künkü eksitarif – cennet künkü …
- Adana'nın bamya dolması …
- Afyon'un düğülü haşhaş tatlısı …
- Antalya'nın kabak çiçeği dolması …
- Çorum'un karaçuval helvası …
- Denizli'nin çaput aşı pilavı …
- Edirne'nin ısırgan yemeği. …
- Erzurum'un kadayıf dolması
Türk kültürüne ait yemekler nelerdir?
Geleneksel Türk Yemekleri Listesi
- Mantı
- Baklava.
- Lahmacun.
- Aşure.
- Tandır Kebabı
- Sütlaç
- Yaprak Sarma.
- Enginar Dolması
Türkiye’nin en meşhur yemekleri nedir?
Meşhur yemekleri Lokma, Keşkek, Boyoz, Kumru, Şevketi Bostan, Revani, Zerde, Sura, İzmir Köftesi ve Tarhana Çorbası gibi lezzetler olarak sıralanabilir.
Hangi ilimiz hangi yemeği ile meşhurdur?
Dünyaca ünlü 10 Türk yemeği
- Mantı Mantı; ince bir şekilde açılmış ve küçük dörtgenler halinde kesilmiş olan yufkaların içlerine kıyma konularak ve daha sonra iki yandan tutulup üçgen haline getirilerek hazırlanan bir hamur işi. …
- Yaprak sarması …
- Menemen. …
- Şakşuka. …
- Lahmacun. …
- Kuru Fasulye. …
- Tantuni. …
- Döner.
Nohut yemeği hangi yöreye ait?
Nohutlu yahni, Akdeniz Bölgesi'nin Taşeli yöresine ait yerel bir yiyecektir. Bölgede genellikle düğünlerde, bayramlarda ve asker uğurlamalarında yapılır.
Yöresel yemekler neler?
Ülkemizin yöresel yemekleri olarak, mantı, güveç, menemen, İskender kebap, yaprak sarması, kuru fasulye, nohut, pilav, sütlaç, künefe, ayran, çiğ köfte, içli köfte, köfte olarak bilinmektedir. Ülkemizde hemen her şehirde bir yöresel yemeğin meşhur olduğu ve en iyi şekilde pişirilerek yapıldığı bilinmektedir.
Ankara yöresine ait yemekler nelerdir?
Ankara'nın neyi meşhur: Ankara'nın en meşhur yemekleri
- Beypazarı Kurusu.
- Ankara Simidi.
- Çubuk Turşu.
- Ankara Balı
- İnceğiz Çorbası
- Ankara Tava.
- Beypazarı Güveci.
- Tamtak Tiridi.