Gıda Mühendisliği kaç puanla alıyor?
Gıda Mühendisliği Bölümü 2019 2018 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması ise Şöyle:
Üniversite | Bölüm | Taban Puanları |
---|---|---|
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİ. | Gıda Mühendisliği | 262,6973 |
AVRASYA ÜNİ. (TRABZON) | Gıda Mühendisliği | 261,4749 |
AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİ. | Gıda Mühendisliği (İngilizce) | 259,4999 |
MANİSA CELÂL BAYAR ÜNİ. | Gıda Mühendisliği | 255,2055 |
Bursa Uludağ Üniversitesi Gıda Mühendisliği hazırlık var mı?
Programın öğretim dilinde bir yıl süreli zorunlu Hazırlık Programı uygulanır, programın sonunda ilgili dilde yeterlik sınavını başaranların doğrudan birinci sınıfa kayıtları yapılır. Hazırlık sınıfı, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir.
Gıda mühendisi kaç yıllık?
Gıda Mühendisliği bölümünde, 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir.
Gıda Mühendisliği Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?
Gıda Mühendisliği Bölümü 2019 2018 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması ise Şöyle:
Üniversite | Bölüm | Taban Puanları |
---|---|---|
İSTANBUL TEKNİK ÜNİ. | Gıda Mühendisliği | 397,3075 |
YEDİTEPE ÜNİ. (İSTANBUL) | Gıda Mühendisliği (İngilizce) | 385,54 |
YILDIZ TEKNİK ÜNİ. (İSTANBUL) | Gıda Mühendisliği | 346,2441 |
HACETTEPE ÜNİ. (ANKARA) | Gıda Mühendisliği | 343,4551 |
Uludağ diş kaç bin?
Diş Hekimliği Fakültesi Bursa Uludağ Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi
Kodu | : | 109790473 |
---|---|---|
Puan Türü | : | SAY Önceki Dönem: |
Taban Puan | : | 486,699 Önceki Dönem: Yeni |
Tavan Puan | : | – |
Türkiye Başarı Sırası | : | 24.700 |
Taban ve tavan ne demek?
Her yıl programa son yerleştirilen adayın puanına göre değişkenlik gösteriyor. Tavan puan ise, programa ilk olarak yerleştirilen öğrencinin, ilgili puan türündeki puanını ifade ediyor. Taban puanlar, öğrencilerin talebine göre belirleniyor. Kılavuzda gösterilen taban puanlar önceki senenin talebini yansıtmaktadır.
Gıda mühendisliği için hangi bölüm?
Gıda Mühendisliği bölümü MF-4 puan türüyle alan öğrenim süresi 4 yıl olan bir bölümdür. Gıda Mühendisliği bölümün amacı; sağlıklı, besleyici ve tüketim açısından uygun gıdalar üretim ve denetleme bilgisi vermeyi amaçlar.