1 litre süt ile muhallebi nasıl yapılır?
Pratik Kolay Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt.
- 1 su bardağı toz şeker.
- 1 su bardağı un.
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası (olmasa da olur)
- 1 paket vanilya.
- Yarımdan az margarin.
- İsteğe göre aroma konulabilir. Damla sakızı ya da limon kabuğu gibi.
Jan 12, 2015
Normal muhallebi nasıl yapılır?
Sade Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir tencereye nişasta, şeker ve unu alın. Sütü de ekleyerek çırpmaya başlayın.
- Orta dereceli ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Fokurdamaya başladıktan sonra vanilini ilave edin, tereyağını da ekleyerek ocaktan alın.
- Karıştırın ve kaselere paylaştırın.
Apr 5, 2019
Muhallebiye kaç kaşık un koyulur?
Sade Muhallebi Tarifi Yapılışı 1 kilo sütümüzü, üç yemek kaşığı ile unu ve iki yemek kaşığında nişastayı ile birlikte tencereye koyuyoruz.
Nefis Yemek Tarifleri muhallebi nasıl yapılır?
En Kolay Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süt, şeker, nişasta ve elenmiş un tencereye alınır ve topaklanmaları gidene kadar iyice karıştıralım. …
- Sürekli karıştırarak, kaynayana kadar pişirelim.
- Kaynamaya başlayınca, birkaç dakika daha pişirelim ve içine tereyağını koyup karıştıralım.
- Kaselere ya da kuplara paylaştıralım.
Muhallebi malzemeleri nelerdir?
En Kolay Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağından biraz fazla şeker.
- 1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
- 3 yemek kaşığı un.
- 4,5 su bardağı süt.
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya.
Oct 15, 2017
Muhallebi nasıl yapılır malzemeleri?
5 su bardağı soğuk sütü geniş bir tencereye aktarın. Yarım çay bardağı un, 3 yemek kaşığı buğday nişastası ve 1 su bardağı toz şekeri ilave ettikten sonra ocağın altını açın. Ara ara karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Kıvam alan muhallebinin altını kapatın.
4 kişilik muhallebi nasıl yapılır?
Sütün içerisine dört yemek kaşığı nişasta ,iki yemek kaşığı un, bir su bardağı şeker , iki paket vanilya eklenir ve ocağın üzerine alınarak sürekli karıştırarak pişirilir. Pişen muhallebi kaselere bölüştürülür. Tamamen soğuduktan sonra servis yapılır.