3 Tepsilik baklava hamuru nasıl yoğrulur?
Yumurta,süt, yağ, sirke, kabartma tozu ve sirke bir kaba alınır el yardımıyla güzelce çırpılır . Daha sonradan üstüne azar azar un eklenir . Onu bir anda eklemeyin yavaş yavaş ekleyin ve kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklemeye devam edin. 15 dakika daha yoğurmaya devam edin .
Baklavanın hamuruna ne giriyor?
Baklava Hamuru Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un.
- yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
- 1 yumurta.
- 1 su bardağı yoğurt.
- 1 paket kabartma tozu.
- 1 yemek kaşığı sirke.
- yarım çay kaşığı tuz.
- 1 su bardağı ılık süt.
Jul 23, 2014
Baklavalık hamur nasıl yoğrulur?
Yumurtaları da azar azar ekleyerek kenardaki unları içe aktararak tüm malzemeleri buluşturun. Sert bir hamur olana kadar güzelce yoğurun. Hamurunuz çok sert olursa biraz su ilave ederek kıvamını biraz yumuşatabilirsiniz. Ardından hazırladığınız hamuru nemli bir bezle örterek 20 dakika kadar dinlendirin.
Güzel baklava nasıl yapılır?
Baklavanın pişirilmesi adına, evdeki fırını önceden 160 derecede ısıtmak gerekir. Ardından baklava 40 ile 45 dakika arasında pişirmek yeterli olacaktır. Bu şekilde çıtır ve lezzetli baklavanın elde edilmesi mümkündür.
Baklava hamuru dinlendirilmeli mi?
Avuç içiyle bastırıp ileri geri hareketlerle uzunlamasına yoğrulan hamur, ortaya doğru katlanıp üzerine nemli bir bez kapatıldıktan sonra dinlenecek bir tur. Yaklaşık 15-20 dakika.
Baklava hamuru sert mi olur yumuşak mı?
Baklava hamurunu elde açıyorsan kıvamının kulak memesi kıvamında olması gerekirken hamuru makine açacaksan bu durumda kıvamı daha sert olmalıdır. … Hamur açılırken 10 adet pazı denilen az açılmış beze üst üste konulmalı aralarında bolca nişasta olmalı ve yumuşak hareketlerle sürekli nişasta serpilerek açılmalıdır.
Baklavanın gevrek olması için ne yapmalı?
Limon suyu ya da sirke Dışı çıtır çıtır bir baklava yapmak istiyorsanız hamur karışımına yarım limonun suyunu ya da birkaç damla sirkeyi katmayı unutmayın. Bu asitli malzemeler hamurun piştiği zaman gevrek olmasını sağlar.